بیمه برای زنان خانه‌دار مرخصی تشویقی برای پدران

نمایندگان مجلس در برنامه ششم توسعه تصویب کردند


 بیمه برای زنان خانه‌دار مرخصی تشویقی برای پدران


 زنان با ۲۰‌سال سابقه می‌توانند بازنشسته شوند خبرنگاران بیمه بیکاری می‌شوند


شهروند| نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز و بعد از ٢١روز، لایحه برنامه ششم توسعه را تصویب کردند. یکی از مهم‌ترین مصوبات دیروز نمایندگان در برنامه ششم توسعه مربوط به مادران دارای سه فرزند و مردان شاغلی بود که فرزنددار می‌شوند؛ آنها در رسیدگی به مواد ارجاعی از کمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم توسعه با دوهفته مرخصی تشویقی برای پدران موافقت کردند. براساس این مصوبه از تاریخ تصویب این قانون کلیه مردان شاغل در قوای سه‌گانه و دربخش‌های دولتی و غیردولتی که صاحب فرزند می‌شوند، از دوهفته مرخصی تشویقی برخوردار می‌شوند. دربند دیگری از این ماده مصوب شد که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است؛ در راستای سیاست‌های تحکیم خانواده ظرف ٦ ماه بررسی کرده و طرح لازم را برای ایجاد بیمه تأمین اجتماعی زنان خانه‌دار حداقل دارای سه فرزند جهت تصمیم‌گیری قانونی ارایه کند. در بند دیگری از این ماده نیز دولت مکلف شد؛ بخشی از اعتبارات عمرانی خود را به تأمین خوابگاه‌های مناسب برای دانشجویان متأهل اختصاص دهد. اولویت استفاده از این خوابگاه‌ها با زوجین دارای فرزند است. مجلس شورای اسلامی با ١٣٦ رأی موافق، ٣٦ رأی مخالف و ٢ رأی ممتنع ازمجموع ٢٠٦ نماینده حاضر به ماده ١١٨ لایحه برنامه ششم توسعه رأی داد. ازطرف دیگر نمایندگان مجلس دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی و غیردولتی را موظف کردند؛ با درخواست بازنشستگی زنان شاغل با ۲۰‌سال سابقه خدمت موافقت کنند.فاطمه ذوالقدر، عضو هیأت رئیسه فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی دراین‌باره گفت که مصوبه مجلس درمورد امکان بازنشستگی زنان با ٢٠ سال خدمت مطالبه جامعه زنان بوده است:   «درحال حاضر کارگران زن با ٤٢‌سال سن می‌توانند بازنشسته شوند و مشمولین خدمات بازنشستگی نیز با همین محدودیت سنی امکان بازنشستگی با ٣٠‌سال سابقه خدمت را دارند. درحالی ‌که این امکان برای مشمولین تأمین اجتماعی فراهم نبود و آنها باید برای بازنشستگی با ٢٠سال سابقه به ٥٥‌سال می‌رسیدند و این شرط سنی وجود داشت.» او ادامه داد: «با مصوبه امروز مجلس این محدودیت سنی برای مشمولین تأمین اجتماعی هم برداشته می‌شود و زنان درصورت تمایل با ٢٠‌سال سابقه خدمت و ٢٠روز حقوق می‌توانند بازنشسته شوند.»  نماینده مردم تهران درمجلس با بیان این‌که این مصوبه برای دولت بار مالی ندارد، گفت: «ما چنین چیزی را اجبار نکردیم بلکه این امر اختیاری است و هزینه‌ای هم به دستگاه مربوطه تحمیل نمی‌شود بلکه باعث اشتغالزایی و استخدام نیروهای جوان تحصیلکرده می‌شود که توانایی و تسلط لازم را دارند و در جست‌وجوی شغل هستند.» به گزارش ایسنا ذوالقدر ادامه داد:   «امکان بازنشستگی زنان با ٢٠‌سال خدمت مطالبه جامعه زنان بوده و ما پیش از این می‌خواستیم طرحی با این مضمون ارایه کنیم اما با همت و تلاش تمامی اعضای فراکسیون زنان و زنان عضو کمیسیون تلفیق این قانون دربرنامه ششم به تصویب مجلس رسید.»  دیروز بهارستان‌نشینان با الحاق ماده‌ای به برنامه ششم مقرر کردند؛ دستگاه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و عمومی غیردولتی تابع صندوق‌های بازنشستگی اعم از کشوری یا تأمین اجتماعی موظفند؛ با درخواست بازنشستگی بانوان شاغل که دارای حداقل ٢٠‌سال سابقه خدمت هستند، بدون محدودیت سنی موافقت کنند. به موجب این مصوبه، میزان محاسبه حقوق آنها براساس تعداد سال‌های کارکرد و پرداخت حق بیمه‌شان خواهد بود.

تعرفه‌های خدمات پرستاری

 درسقف کارانه پرداخت می‌شود

نمایندگان مجلس همچنین درماده الحاقی دیگری مصوب کردند؛ برای اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری مصوب‌ سال ١٣٨٦ مجلس شورای اسلامی، تعرفه‌های خدمات پرستاری درسقف کارانه به گروه پرستاری پرداخت شود.

شرایط بازنشستگی رانندگان پایه یک

 با ٢٥سال سابقه بیمه مشخص شد

وکلای ملت در ادامه بندی را به لایحه برنامه ٥‌ساله ششم توسعه الحاق کردند که براساس آن تمامی رانندگان وسایل نقلیه سنگین بین‌شهری راهسازی و راهداری که دارای ٣٠‌سال سابقه گواهینامه پایه یک رانندگی‌اند و ٢٥‌سال سابقه پرداخت بیمه دارند، می‌توانند با ٢٥روز حقوق بازنشسته شوند.

اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه

 بیمه بیکاری می‌شوند

دیروز همچنین نمایندگان مجلس در ادامه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه ماده‌ای را مصوب کردند که براساس آن دولت مکلف به بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه می‌شود. نمایندگان با تصویب بند الحاقی ماده ۱۰۷ لایحه برنامه ششم توسعه‌، مصوب کردند: «اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه که شغل خود را از دست می‌دهند، تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می‌گیرند.» براین اساس دولت در چارچوب لوایح بودجه سنواتی، کمک‌های اعتباری را دراختیار صندوق بیمه بیکاری قرار می‌دهد. همچنین براساس تبصره‌ای آیین‌نامه این ماده را وزارت فرهنگ، سازمان برنامه و بودجه، سازمان تبلیغات و سازمان صداوسیما ظرف ۶ماه پس از تصویب این قانون به تصویب هیأت‌وزیران می‌رساند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.