شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی

” شستا” با سرمایه ۳۰ میلیون بیمه گذار چه کرد؟

 

سایت صبحانه آنلاین:

درباره نقش شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) در پروژه های سودآور.

 

نمونه شرکت رایتل که، زیان خالص آن طی ۳ سال به ۲۵۰ میلیارد تومان رسید. در صیانت از سرمایه‌های ۳۰ میلیون بیمه‌گذار چیست؟

 

گرچه رایتل در سالهای نخست فعالیت، انحصارا مجری اپراتور نسل سوم بود و سهم بازار قابل توجهی را به دست آورد، اما این انحصار به پایان رسید و سایر اپراتورها هم می توانند مجوز فعالیت در اپراتور نسل سوم را اخذ کنند، لذا فعالیت این شرکت کاملا در حالت رقابتی قرار گرفته است و برخی اقدامات مانند ممانعت از ارائه خدمات تماس تصویری در سالهای گذشته، نشان داد این شرکت راه سختی در ایجاد سهم مناسب از بازار کشورمان دارد.

به گزارش صبحانه، تا چند سال پیش، تصور اینکه بخش عمده ای از مردم کشورمان با تلفن همراه و داشتن اینترنت پرسرعت، بتوانند خدمات مختلفی را دریافت کنند بیشتر به یک آرزو شباهت داشت اما با گسترش تکنولوژی و ورود اپراتورهای مختلف، این اتفاق مهم رخ داد و در این میان، ظهور “رایتل” به عنوان شرکتی که مزیت اصلی خود را روی ارائه خدمات اینترنت پرسرعت برای سیم کارت تعریف کرده بود، اثر زیادی داشت.

بر اساس انچه وب  سایت این شرکت نوشته، رایتل با هدف فعالیت در حوزه فن آوری نوین اطلاعات و ارتباطات در سال ۱۳۸۶ تأسیس شده و خدماتی را در زمینه های مختلف همچون فن آوری کارت های هوشمند، پورتال های سازمانی، خدمات انتقال داده ها و تأمین و تهیه سخت افزار ارائه می کرده و در سال ۱۳۸۹به اخذ پروانه اپراتورسوم تلفن همراه کشور با انحصار دوساله جهت ارائه خدمات نسل سوم موبایل علاوه بر خدمات نسل دوم نائل آمده است.

شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) نیز از ابتدا رایتل را بعنوان یکی از شرکت های تابعه اش، زیر چتر حمایت های مالی خود قرار داده است.

اگرچه رایتا در سالهای نخست فعالیت، انحصارا مجری اپراتور نسل سوم بود و سهم بازار قابل توجهی را به دست آورد، اما این انحصار به پایان رسید و سایر اپراتورها هم می تاونند مجوز فعالیت در اپراتور نسل سوم را اخذ کنند، لذا فعالیت این شرکت کاملا در حالت رقابتی قرار گرفته است و برخی اقدامات مانند ممانعت از ارائه خدمات تماس تصویری در سالهای گذشته، نشان داد این شرکت راه سختی در ایجاد سهم مناسب از بازار کشورمان دارد.

تاکنون کمتر توضیح و مستندی درباره میزان درآمدها و سود و زیان شرکت رایتل منتشر شده است اما بررسی های صبحانه، اسناد مربوط به نتایج مالی فعالیت این شرکت در سالهای گذشته را در دسترس عموم قرار داده است. بر این اساس، رایتل در سال ۱۳۹۱، مجموعا ۱۶۶ میلیارد ریال، در سال ۱۳۹۲ مجموعا ۶۰۲ میلیارد ریال و در سال ۱۳۹۳، مجموعا ۲ هزار میلیارد ریال درآمد داشته است.

البته همانطور که مشخص است، درآمد الزاما به معنای سود نیست و بر همین اساس، اسناد به دست امده نشان می دهد زیان عملیاتی زیان عملیاتی رایتل در سال ۱۳۹۱ مجموعا ۲۱۵ میلیارد ریال، در سال ۱۳۹۲ مجموعا ۴۵۲ میلیارد ریال و در سال ۱۳۹۳ مجموعا ۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بوده است که با احتساب هزینه های مالی، زیان خالص این اپراتور در سال ۱۳۹۳ به ۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

سود و زیان رایتل

اگرچه در این اسناد، هنوز جمع بندی مربوط به صورت های مالی سال ۱۳۹۴ ثبت نشده و منطقا چند ماه دیگر نیز طول می کشد، اما اگر رایتل توانسته باشد بر خلاف روند گذشته، به سود دست پیدا کرده و زیان خالص آن همچون سالهای قبل تر، افزایش نیابد کار بزرگی انجام داده است.

اما اگر همچنان روند افزایش زیان خالص این اپراتور ادامه داشته باشد شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) که مسئولیت مدیریت سرمایه نزدیک به ۳۰ میلیون بیمه گذار سازمان تأمین اجتماعی را برعهده دارد (همانطور که در وب سایت رایتل هم این توصیف درج شده) باید فکر و تحولی جدید برای تداوم فعالیت این مجموعه اجرا کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.