سمی ترین سبزیجات کشور
میزان سموم کشاورزی در کشور ما اندازهگیری نمیشود، به عنوان مثال بسیاری از سبزیجات تولید داخل از جمله هویج و تربچه سموم زیادی جذب میکنند و این بیتوجهی به میزان سموم باعث شده که در حال حاضر صادرات سبزیجات به خارج از کشور نداشته باشیم، حتی پیاز و سیب زمینی صادراتی ما برگشت داده شده است.
میزان نیترات و نیتریت در سبزیجات ما بسیار بالا است و دلیل این موضوع استفاده از آبهای فاضلابی، کودهای شیمیایی و حتی کود انسانی به ویژه در منطقهای مانند تهران است.
سموم کشاورزی حتی در محصولات گلخانهای نیز دیده میشوند به شکلی که بیشتر رنگ و لعاب ظاهری محصولات کشاورزی مورد توجه است اما کیفیت آن آزمایش نمیشود.
قوشچی، کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی:
نکته دیگر میوههایی است که دستکاری ژنتیکی شده است به عنوان مثال گوجه فرنگی که پس از یک روز نگهداری خراب میشد اما امروزه به دلیل این دستکاریها تا مدتها خراب نمیشود و یا اینکه پرتقالهایی در بازار وجود دارد که بسیار بزرگ شدهاند و هیچ کدام هسته ندارند.
میزان سموم در سبزیجات بالا است اما تاکنون هیچ نهادی پاسخگو نبوده است پس دولت باید این ارگانها را یک سویه کند و یک ارگان متولی سلامت محصولات کشاورزی باشد به شکلی که نقشهای مختلف را برای ارگانها مشخص کند تا در برابر مشکلات مسئول و پاسخگو باشند.
مواد مضری که در سبزیجات و محصولات کشاورزی استفاده میشود عوارض مهمی برجای میگذارد که این عوارض 5 تا 10 سال آینده مشخص میشود، حتی ممکن است ژنهای ما را تغییر دهند و در نسلهای آینده شاهد ژنهای معیوب باشیم.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/452526