روزنامه ها

نامه چه فایده دارد؟

جوان

ظریف بار دیگر برای نجات برجام از اروپا کمک خواست با آنکه در ماه‌های پایانی مذاکرات «فقط کری» بود که با او قدم می‌زد و مذاکره می‌کرد. اشتون بار‌ها به ظریف گفته بود که «بنشینید و مشکلات خود را با امریکا حل کنید» و ظریف هم که این نکته را خود به خوبی درک می‌کرد، همین کار را کرد و مذاکرات هسته‌ای را روی میز امریکا گذاشت.

حالا با آنکه حتی مقامات اروپایی نیز می‌گویند «بدعهدی» امریکا مانع اصلی برجام است، ظریف برای گذر دادن برجام از سرنوشت کنونی، به موگرینی نامه نوشته است و این یعنی «تقریباً هیچ»! کمک خواستن از اروپا که در ماه‌های پایانی مذاکرات تقریباً حذف شده بود، به امید آنکه با «خود امریکا» بهتر می‌توان نتیجه گرفت و اصلاً «اصل مذاکره ما با امریکاست»، در واقع یعنی تقریباً هیچ نتیجه‌ای نمی‌توان از نامه به موگرینی گرفت. این نامه یک بخیه ظریف اروپایی است روی زخم امریکایی.

کیهان

در سرمقاله امروز خود نسبت به نامه وزیر خارجه به وزیر خارجه اتحادیه اروپا و تقاضای تشکیل کمیسیون مشترک رسیدگی به شکایت های برجام واکنش نشان داده و از تیم مذاکره کننده هسته ای پرسیدهک آیا تصور می‌کنید که طرف مقابل به مستندات روشن شما مبنی بر نقض برجام توجهی خواهد کرد؟ مگر در جریان مذاکرات هسته‌ای به هیچیک از استدلال‌ها و مستندات ارائه شده از جانب مذاکره‌کنندگان کشورمان کمترین توجهی کرده بودند که اکنون انتظار توجه دارید؟ به یقین اسناد ارائه شده از سوی شما تردیدی باقی نمی‌گذارد که آمریکا با تمدید 10 ساله تحریم‌های موسوم به ISA، برجام را نقض کرده است ولی مگر در اسنادی که حاکی از صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای ایران باشد کمترین تردیدی بود که آن را نپذیرفتند و برنامه هسته‌ای کشورمان را به «اردک لنگ» تبدیل کردند و از تاب و توان انداختند؟

حسین شریعتمداری

تیم مذاکره‌کننده باید علاج واقعه را قبل از وقوع می‌کردند و از ابتدا با ترکیب کمیسیون مشترک و نیز مکانیسم تصویب تصمیم‌های آن، مخالفت می‌کردند، که نکردند.و اما، با توجه به اینکه مشکل غرب با ایران اسلامی، فعالیت هسته‌ای آن نبوده و نیست بلکه اقتدار کشورمان مشکل اصلی آنان است اقتداری مثال‌زدنی که امروزه در منطقه حماسه آفریده است و مخصوصا ماجرای این روزهای حلب نمونه‌ای مثال‌زدنی از بی‌اعتباری و غیرقابل اعتماد بودن غرب است.

دولت ایران باید هر چه زودتر برجام را زیر پاگذارد و برگردد به نقطه اول چرا که: فرانسه چراغ‌های برج ایفل را در سوگ تروریست‌ها خاموش می‌کند. انگلیس از سرکوب تروریست‌های تکفیری با عنوان فاجعه در حلب یاد می‌کند! و... انگار نه انگار تا همین دیروز، اقدامات وحشیانه تروریست‌های تکفیری که در فیلم‌ها و کلیپ‌های آن پخش می‌شد را جنایت علیه بشریت می‌نامیدند و... آیا کسانی با این هویت می‌توانند از اینکه نقض عهد آمریکا در برجام را نادیده بگیرند، کمترین احساس رسوایی و ننگ داشته باشند؟

 

پیام اوباما برای برجام

صلاح الدین هرسنی ابتکار

وعده های آمریکا در ارتباط با توافق برجام

اوباما در ابتدا اذعان داشت که مصوبه کنگره را امضا خواهد کرد، اما برخلاف انتظارات و در اقدامی بی سابقه و البته غافلگیرکننده از امضای مصوبه تمدید تحریم های ایران خودداری کرد. اگرچه امتناع یا عدم امتناع امضای قانون ایسا از سوی اوباما با توجه به رای دو سوم نمایندگان کنگره تغییری را در وضع موجود ایجاد نمی کرد،اما اقدام اوباما در امتناع از امضای طرح تامل بر انگیز و در نوع خود پیام هایی را به همراه دارد.

اولین پیام اوباما در امتناع از قانون ایسا آن است که او بر خلاف پندار های رایج و معمول در اساس با راهبرد جمهوری خواهان همراه نیست. به این ترتیب کنش اخیر اوباما را باید واکنشی علیه کنگره دانست. دومین پیام کنش اخیر اوباما ناظر بر حصول اطمینان از اهداف راهبردی آمریکا و سایر اعضای هم پیمان در اجرایی شدن برجام است.در نگاه اوباما،برجام با رویکرد راست آزمایی خود توانسته که تا میزان قابل توجهی از نگرانی های آمریکا و تمام جهان بابت پروژه هسته ای و تهدیدات بالقوه و البته دائمی ایران بکاهد.

پیام دیگر کنش اوباما متوجه پیام آشکاری برای ایران است و آن اینکه تمدید ایسا نه تنها به معنای نقض برجام نیست بلکه اگر ایران به توافق هسته‌ای اش پابند باشد و راهبرد تعجیلی و تاکتیک مینیمالیستی و حداقلی را برای واکنش متقابل در دستور کار قرار ندهد، از تمدید تحریم‌ها آسیبی نخواهد دید و خواهد توانست به عنوان بازیگری تعیین کننده جایگاه واقعی خود را در خانواده ملل به دست آورد.

 

بازگشت ملکه

شروین وکیلی اعتماد

 تشکیل شورای همکاری شیخ نشین های خلیج فارس و حضور نخست وزیر بریتانیا در اجتماعی شورای همکاری خلیج

سابقه تشکیل امارات

خانم می ‌در سخنرانی‌ای که متنش بیش از ٢٧٠٠ واژه داشت، به چند نکته مهم اشاره کرد و بارها و بارها به لزوم همکاری امنیتی انگلستان و «خلیج» تاکید کرد. او در این سخنرانی تنها چهار بار پشت سر هم به ایران اشاره کرد که هر چهارتایش اشاره‌هایی تند و دشمنانه بود.

دو تا از این اشاره‌های پیاپی به خطر اتمی ایران و خنثی شدن‌اش به دست غرب مربوط می‌شد و اشاره اول و آخر به «تهدید ایران برای خلیج و کل خاور میانه» اشاره می‌کرد و از شیوخ عرب می‌خواست که دست به دست انگلستان دهند تا «رفتار تهاجمی ایران در منطقه» را مهار کنند. باقی سخنرانی هم به قدر کافی جالب توجه بود.

تاکید مجدد و علنی بر پیوند بریتانیا با دولت‌هایی استعمارزاده، احتمالا پیامد انتخاب دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری امریکاست و شعارهای پرطرفدار او که بیرون کشیدن قوای نظامی از خاورمیانه و مقابله با داعش و عدم مداخله در کشورهای دیگر را تبلیغ می‌کرد. مستقل از اینکه ترامپ بتواند یا بخواهد این وعده‌های عوامانه‌اش را تحقق بخشد، چنین می‌نماید که بریتانیا این سخنان را جدی گرفته باشد و تاریخ نشان می‌دهد که وقتی انگلیسی‌ها حرفی را جدی می‌گیرند، باید جدی‌اش گرفت.

 

دولت و موانع حقوق شهروندی

عباس عبدی شرق

منشور حقوق شهروندی در حالی رونمایی می‌‌شود که همه‌ این حقوق، در قوانین ما وجود دارد و بعید می‌دانم مواردی در منشور حقوق شهروندی طرح شده باشد که در قانون اساسی یا مدنی و دیگر قوانین ما نباشد، مگر اینکه به ضمانت‌ها و سیاست‌های اجرائی آن حقوق اشاره شده باشد که در این صورت رویداد خیلی خوبی خواهد بود. حقوق شهروندی چیزی نیست که دولت آن را ابداع کند، همه این موارد باید در قانون باشد؛ بنابراین اینکه گفته می‌شود منشور حقوق شهروندی رونمایی می‌شود؛ به‌طور ضمنی به معنای این است که قوانین مربوط به حقوق شهروندی به درستی رعایت و اجرا نمی‌شود و دولت در پی کوشش برای اجرای تضمین‌شده آن است.

رعایت‌نکردن حقوق شهروندی در اغلب موارد از طرف دولت نبوده است که الان دولت بخواهد آن را محقق کند. اینکه دولت پیگیر این مطالبات است، بسیار خوب است؛ اما مردم انتظار دارند نتایج ملموسی را در زمینه رعایت حقوق شهروندی در عرصه‌های مختلف زندگی‌شان ببینند. درهرحال صرف اینکه دولت از حقوق شهروندی سخن می‌گوید و برای آن منشوری تدارک می‌بیند و با این نوع از اقدام‌ها، ضرورت رعایت حقوق شهروندی را یادآوری می‌کند، خوب است، هرچند اقدامی حداقلی است.

 

بهترشدن رعایت حقوق شهروندان در دولت روحانی

 این رعایت فقط حاصل تلاش دولت نیست بلکه تغییر شرایط و گسترش تکنولوژ‌ی‌های رسانه‌ای و فضای باز آن که در شبکه‌های مجازی دیده می‌شود هم نقش مهمی در افزایش آگاهی عمومی و در نهایت رعایت حقوق شهروندی داشته و البته دولت از بازبودن این فضا صادقانه دفاع کرده است؛ نوعی موازنه قوا هم میان نیروهای سیاسی به وجود آمده هستیم که در بهترشدن رعایت حقوق شهروندی مؤثر بوده است.

 

استخدام پونزى

پوریا عالمی ستون طنز شرق

خبر استخدام پنج‌هزار نفر در شهردارى تهران

این موضوع نه که به انتخابات ربطی ندارد و عملی سیاسی نیست بلکه شما فکر کن در کشورى که چندمیلیون نَفَر بى‌کار دارد، پنج‌هزار نفر یکهو بروند سر کار؛ خوب است دیگر. منتها این پنج‌هزار نفر که می‌روند سر کار، چندتا نکته را رعایت کنند:

اول این که بدانند شغلشان تا یک ماه بعد از انتخابات است؛ مثل پول اضافه‌اى که آقاى احمدى‌نژاد به حساب بازنشستگان ریخت و بعد از انتخابات داغش را به دلشان گذاشت یا آن یک‌میلیونى که به حساب تازه‌متولدین ریخت و شبانه از حساب مردم برداشت. دوم این که اصولا می‌گویند همین الان توی شهردارى‌ها پر از دوست‌ها و فامیل‌هاى مدیران است. (توى دولت هم همین است. کلا سیاست‌مداران فامیل‌بازى داریم). در نتیجه شما پنج‌هزار نفر بعد از استخدام، فامیل محسوب می‌شوید و ممکن است مدیر بعدى فامیل‌هاى خودش را بیاورد و عذر شما را بخواهد.

 

وزیر‌کشی روی‌آنتن

شرق

حمله به دولت در صداو‌سیما؛ این‌بار اما نه از یک زاویه؛ هجمه‌‌ای سه‌جانبه به سه وزیر دولت. ١٠ ساعت مستمر حمله به وزیر راه‌وشهرسازی در برنامه‌های خبری با سانسور گزارش تحقیق و تفحص مجلس مبنی بر مقصرنبودن این وزارتخانه، در منگنه قراردادن وزیر بهداشت و درمان در برنامه «ثریا» و البته پاسخ صریح قاضی‌زاده‌هاشمی به مجری برنامه و حمله غیرمستقیم مهران مدیری به جواد ظریف، وزیر خارجه، در برنامه «دورهمی». انتخاب گزینه‌های فعال از میان وزرای دولت بی‌دلیل هم نیست. سه‌ وزیری که سه سال روی‌کاربودن دولت، به‌خوبی از پس فعالیت‌های محوله برآمده‌اند، هرچند انتقاداتی هم بر آنها وارد است.

هماهنگی در این حملات تنها این گزاره را به ذهن متبادر می‌کند: «وزیرکشی روی آنتن.» این حملات پیش‌تر هم علیه دولت به کار گرفته شده بود. حمله به برجام در برنامه‌های خبری از مهم‌ترین این حملات بود. حمله به برجام نه آغاز و نه پایان این حملات بود. سیل انتقادات به قراردادهای نفتی از یک سو و حمله ادامه‌دار صدا‌وسیما به ماجرای حقوق‌های نجومی هم از سویی دیگر مورد توجه ویژه رسانه ملی قرار گرفت. البته این موارد فقط بخشی از حملات صداو‌سیما به دولت در سه سال اخیر بود. حال آنکه از دیگر سو، رسیدگی به املاک نجومی تقریبا از سوی این رسانه سانسور شد.

علی‌اکبر ترکان مشاور عالی رییس جمهور روزنامه ایران

 نگاهی به برنامه‌های صدا و سیما در پوشش رویدادهای ملی و کارشناسی، به ویژه سانحه اخیر تصادف قطار در سمنان و بازتاب گزارش‌های منتشره در این باره، نشان از آن دارد که رویکردهای سیاسی و جناحی بر رفتار این سازمان غلبه دارد و بیم آن می‌رود که منافع ملی قربانی اهداف سیاسی شود. درحالی که همه متخصصان گواهی می‌دهند در سانحه تأسف بار قطار در سمنان، سیستم‌های مدیریتی و فنی راه‌آهن به درستی عمل کرده‌اند و علت، خطای انسانی بوده است، معلوم نیست که صدا و سیما براساس چه سازوکار فنی و کارشناسانه‌ای، می‌خواهد نتیجه دیگری را القا کند؟

 

نامه اعتراض وزیر راه و شهرسازی به رئیس صدا و سیما

در سال‌های گذشته، دلال یک شرکت خارجی در مناقصات مربوط به تهیه این سیستم‌ها شرکت کرده بود، اما پس از شکست، تهمت‌هایی را به مدیران راه‌آهن در دولت قبلی وارد کرد. این فرد، پس از محکومیت در دادگاه، راهی زندان شد، اما اکنون پس از آزادی، بار دیگر ادعاها و سخنان دور از واقعیت خود را تکرار می‌کند و حال عملکرد رسانه ملی این گمانه را ایجاد می‌کند که مبادا صدا و سیما در چنبره برخی دلالان شرکت‌های خارجی اسیر شده باشد.

 

جهان صنعت

هرگاه مقامات دولتی صریح باشند، از عهده طعنه و کنایه‌های مجریان تلویزیون که می‌کوشند دستاوردهای دولت را زیر سوال ببرند، برمی‌آیند.: مجریان برنامه‌های سیاسی می‌کوشند خود را افرادی بی‌طرف نشان دهند که پیام مردم را منتقل می‌کنند اما غالبا در واقع نظرات سیاسی جبهه پایداری و مخالفان دولت را منتقل می‌کنند و این‌گونه ژست‌ها هم به دل مردم نمی‌نشیند‌ که اگر می‌نشست، اعتبار این دستگاه تا این حد نزول نمی‌کرد که وزیر کشور که خود روزگاری معاون رسانه رسمی بوده بگوید صداوسیما اثرگذاری خود را از دست داده است.

مجری برنامه تلویزیونی می‌خواست با پیش کشیدن بحث پاره‌ای پرداخت‌ها دکتر قاضی‌زاده‌هاشمی، از موفق‌ترین وزرای دولت روحانی را به گوشه رینگ ببرد ولی وزیر بهداشت اجازه نداد و پرسید: چرا در دولت قبل ساکت بودید؟ چرا از طرح تحول سلامت سخن نمی‌گویید و مدام به تخریب دولت مشغولید؟ وقتی مجری به نظرسنجی‌های صداوسیما استناد کرد، قاضی‌زاده‌هاشمی بی‌درنگ پاسخ داد: نظرسنجی‌هایتان هم مثل فیش‌های ادعایی‌تان است که معلوم نیست واقعی است یا نه.

تلویزیون رسمی در مقابل برخی مقامات خاضع و خاشع است و اگر هم جسارتی کند صد بار عذر می‌خواهد ولی به مردان و زنان دولت که می‌رسد، نقش طلبکار به خود می‌گیرد و با تبختر به گونه‌ای صحبت می‌کند که انگار با گماشته خود سخن می‌گوید.قاضی‌زاده‌هاشمی اما چنین اجازه‌ای نداد. کما‌اینکه در هفته دولت هم مجید انصاری، معاون حقوقی رییس‌جمهور چنین اجازه‌ای نداد . اگر صداوسیما می‌خواهد بی‌طرفی خود را ثابت کند چرا با همه این‌گونه صحبت نمی‌کند؟ چرا در سوژه‌های دیگر جانبدار است و به دولت که می‌رسد اپوزیسیون می‌شود، تازه نه با هر دولتی.

 

دور همی حزبی

سوشیانس شجاعی‌فرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ طنز شهرونگ

 امروز دوشنبه، اولین روز باز شدن بازارهای جهان بعد از اعلام کاندیداتوری مصطفی میرسلیم برای ریاست‌جمهوری است و بعد از شوک اولیه که بازار سهام نیکی جونز و نفت شاخص برنت با افت قیمت مواجه شده بود، الان تمام شاخص‌های اقتصادی دنیا از قیمت جهانی روغن پالم گرفته تا نفت اوپک و اونس طلا و بازارهای بورس نیویورک تا سنگاپور، همه با افزایش قیمت روبه‌رو بودند!

پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که سهامداران عمده بازارها بعد از دیدن نشانه‌های مثبت بازارهای جهانی، متمایل به سرمایه‌گذاری در بازار سهام ایران شوند که همین تحلیل باعث شده سهام شرکت‌های ایرانی که روز یکشنبه - و به دنبال مسخره‌بازی یک مشت آدم خودباخته مثل همین اهالی شهرونگ که شروع کرده بودند جوک ساختن- دچار اندکی ریزش شده بود، به سرعت با افزایش قیمت روبه‌رو شد و صف خریداران سهام سبدهای مختلف شکل گرفت، جوری که شما الان بروید سر خیابان حافظ می‌بینید که صف طولانی‌ای هست و شروع می‌کنید به زرنگ‌بازی و خارج از صف سوار تاکسی می‌شوید و می‌روید ساختمان بورس و آن‌جا می‌بینید که اصلا برای هر سبد سهام یک صفی تشکیل شده

صف خریداران سهام

از آن سرهنگ بازنشسته که توی یک صف دیگر است بپرسید این صف چیه؟ می‌گوید صف پتروشیمی‌هاست! از آن آقا پسر شلوار افتاده این صف بپرسی این صف چیه؟ میگه این صف مخابراتی‌هاست! از آن دخترخانم وجیهه آن یکی صف بپرسی بانو این صف چیه؟ میگه یادداشت کن! ٠٩٣٦...! این‌قدر اعلام کاندیداتوری میرسلیم رونق داده به بازار! تازه می رسی به صف خرید سهام خودروسازها که اول آن سر حافظ است یعنی در این حد رونق!

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.