همکاری ایران، روسیه و ترکیه برای صلح در حلب
اعتماد
سارا معصومی :
وضعیت در سوریه به مرحلهای رسیده است که دیگر امکان پیروزی یک طرف بر دیگری وجود ندارد. هرچند بازپسگیری حلب میتواند در میز مذاکره دست یک نفر را بالا ببرد اما پایان بحران در سوریه نیست. از حلب که بگذریم وضعیت در تدمر، الباب و رقه همچنان نامساعد و بعضا بحرانی است. در چنین شرایطی نیاز به همکاری بازیگران منطقهای بیش از پیش احساس میشود و این روزها نام ایران، روسیه و ترکیه به عنوان مثلثی که برای پایان دادن به بحران در حلب تلاش میکنند بیشتر شنیده میشود.
ترکیه گفته شرط ایران برای تخلیه همزمان شبه نظامیان مخالف و غیرنظامیان از شرق حلب با زخمیهای شیعه از دو روستای فوعه و کفریا که در محاصره شبه نظامیان مخالف است را با شبه نظامیان در میان گذاشته اما خانم معصومی نوشته که یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه ایران این موضوع را رد کرد و آن را فضاسازی رسانهای خوانده است.
***
حلب چگونه آزاد شد؟
شرق
آزادی حلب حاصل تلاش ائتلاف ایران، روسیه، سوریه و حزبالله است. این را سرلشگر سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا میگوید و وعده میدهد که به زودی موصل را نیز آزاد خواهیم کرد.
برآمدن از پس بحران سوریه و ختم این غائله، کمک بزرگی به اوضاع و احوال منطقه بود و از همین روست که ایران و روسیه به عنوان دو بازیگر اثرگذار همه تلاش خود را به کار گرفتهاند تا راهی برای برونرفت از آن پیدا کنند. گفتوگوهای تلفنی وزرای خارجه و دفاع ایران با همتایان سوری، روس و ترک خود نشانه روشنی از تداوم این تلاشها دارد.
همکاریهای ایران و روسیه در خصوص سوریه از سوی غربیها مورد اعتراض است. به هر ترتیب ایران و روسیه به تلاش و همکاری خود برای حلوفصل موضوع سوریه و مقابله با تروریسم ادامه میدهند و تاکنون چندین بار گفتهاند که اجازه نخواهند داد، همکاری استراتژیک و راهبردی دو کشور قطع شود.
***
آزادی حلب چرا برای غرب تا این حد سهمگین است؟
کیهان
سعدالله زارعی :
پیروزی جبهه مقاومت در حلب آنچنان بود که هرکس که در دنیا با پیروزی تفکر دینپایه بر تفکر مادی مشکل داشت را در یک صف قرار داد و برای انحراف اذهان از عظمت آن به صحنه آورد. برای اینکه پیروزی بزرگ حلب روی ندهد، تلاش گسترده و چند لایهای از سوی همه اجزاء جبهه استکباری صورت گرفت. سازمان ملل و شخص دبیرکل آن که وانمود میشد در منازعات جهانی نقش داور و حل کننده دارد، به موازات تشدید محاصره تروریستها از وقوع بحران انسانی در حلب و به یاس مبدل شدن تلاشهای بشردوستانه خبر میداد.
معادلهای که دیمیستورا در جلسه اخیر شورای امنیت ارائه کرد، حفظ موقعیت تروریستهای رانده شده و تبدیل پرچم سازمان ملل به بیرق گروه های ارهابی بود.
***
مسیر ناهموار استیضاح وزیر راه
ایران
به نقل از گزارش کمیسیون عمران در جلسه علنی دیروز مجلس :
وزیر راه و مدیرعامل راهآهن در سانحه قطار نقشآفرین نبودهاند. احسان بداغی هم در مقالهای نوشته که استعفا یا استیضاح؛ از نظر مخالفان عباس آخوندی، او راهی دیگر جز این دو راه در پیش رو ندارد. علی یارمحمدی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس هم در سرمقاله روزنامه دولت نوشته که استیضاح وزیر راه و شهرسازی در شرایط فعلی آسانترین راهی است که میتوان برای پاسخ لحظهای به برخی سوالات جامعه در پیش گرفت. اما سوال اساسی این است که استیضاح یا حتی برکناری وزیر آیا خواهد توانست از عمق مشکلات وزارتخانه راه و شهرسازی بکاهد؟
***
روی ریل رسوایی
وطن امروز
گزارش تفصیلی کمیسیون عمران مجلس، وزارت راه را مقصر اصلی فاجعه برخورد ٢ قطار در سمنان اعلام کرده است. به گزارش وطن امروز این گزارش نشان میدهد با وجود این که دولتیها قصد داشتند فقط خطای انسانی را علت عمده این حادثه بدانند اما تخلفات عدیده در وزارت راه و سیستم کنترل هوشمند قطار که در دست شرکتی وابسته به اصلاحطلبان بوده، نقش پررنگی در این فاجعه و مرگ هموطنان داشته است.
وزیر راه هر قدر هم قرارداد خرید هواپیما ببندد، نمیتواند از این موضوع فرار کند که مدیریت اشتباه در حوزه حمل و نقل جان و مال هموطنان را تهدید کرده که نمونه بارز آن حادثه برخورد ٢ قطار در هفت خوان بوده است.
***
لزوم اجرای مطالبات ایران توسط آمریکا
آرمان
حسن بهشتیپور :
برجام سندی است که ایران براساس آن حقوق خود را مطالبه میکند. بنابراین نباید خود این سند را نقض کرد. در حال حاضر زیر سوال بردن برجام به سود ایران نیست، بلکه به نفع ترامپ و آمریکاییهاست که ایران ناقض برجام باشد تا آنها برای اهداف خود بهانه پیدا کنند و اختلافی که بین آمریکا و اتحادیه اروپا و چین وجود دارد را به اتحاد علیه ایران تبدیل کنند. برجام سندی است که شورای عالی امنیت ملی آن را تصویب کرده و از طرف دیگر مجلس نیز به اجرای آن رای داده است.
ایران بر تعهد خود به این دلیل تاکید میکند که در مجموع با برجام براساس آنچه ممکن بوده نه آنچه مطلوب بوده، توانسته به اهداف خود دست یابد. در این شرایط نباید برجام را نقش کرد بلکه باید اجرای مطالبات خود را از طرف آمریکاییها بخواهد.
***