دبیر سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر درگذشت جعفر والی - بازیگر سینما و تئاتر - را تسلیت گفت.
به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری جشنواره فیلم فجر، متن پیام محمد حیدری به این شرح است: «در فاصله کمی که تا تحویل سال نوی سینمای ایران باقی مانده است، اهالی سینما و تئاتر کشور در غم از دست دادن زندهیاد جعفر والی به سوگ نشستهاند.
جعفر والی از جمله بازیگران پیشکسوت سینما و تئاتر ایران بود که در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر شاهد هنرنمایی او بودهایم و خاطرات زیادی از این بازیگر پیشکسوت در اذهان همه ما ثبت شده است.
جعفر والی از چهرههای محجوب، متعهد و دوستداشتنی سینما و تئاتر بود که سالها متعهدانه روی صحنه رفت و اکنون درگذشت او، موجبات اندوه فراوان را برای هنردوستان فراهم کرد.
اینجانب درگذشت این بازیگر پیشکسوت را به اهالی سینما و تئاتر، هنردوستان و خانواده آن مرحوم تسلیت میگویم و از خداوند برای وی طلب آمرزش دارم.»
همچنین اﺻﻐﺮ ﻫﻤﺖ - ﻣﺪﻳﺮﻋﺎﻣﻞ ﺧﺎﻧﻪ تئاﺗﺮ - با انتشار پیامی، درگذشت جعفر والی را تسلیت گفت.
به گزارش ایسنا، در پیام تسلیت او آمده است: «ما اهالی تیاتر، مستقیم و یا غیرمستقیم، وامدار تک ستارههای آسمان وادی این هنر والاییم، تک ستارههایی که با همه بیبضاعتی همیشه این عرصه کنار آمدند، سوختند و ساختند و میراث گرانبهایی برای نسلهای بعدی به یادگار ﮔﺬاشتند، بی هیچ شکی یکی از این ستارههای پرفروغ «جعفر والی» است، بیجایگزین مثل همه همنسلانش، فقدان او هم صدمه جبرانناپذیری است برای تیاترمان، او تا لحظات آخر عمر پربارش از تئاتر غافل نبود، در غربت کارکرد و همین روزها هم قصد به صحنه ﺑﺮدن کاری را داشت که در سالهای دور در کنار جمشید مشایخی معزز با آن درخشیده بود و حالا میخواست با همیاری ایرج راد و هرمز هدایت آن را بازسازی کند، اجل مهلتش نداد، اما مطمئنم این عزیزان بار او را به سرمنزل مقصود میرسانند و آخرین یادگارش را تقدیم دوستداران تئاتر میکنند، روحش جاودان و یادش گرامی باد.»
جعفر والی که از ۱۸ آذرماه به دلیل مشکلات ریوی در بیمارستان بستری شده بود و بعد به بیمارستان «تهران کلینیک» منتقل شد، صبح امروز (شنبه، ۲۷ آذرماه) درگذشت.
ایرج راد در گفتوگو با ایسنا مطرح کرد:
با رفتن جعفر والی بخشی از تاریخ تئاتر ایران ناگفته ماند

ایرج راد ابراز امیدواری کرد که نمایش نیمهتمام جعفر والی که قرار بود در جشنواره تئاتر فجر به صحنه برود با نگاه این هنرمند فقید برای اجرا آماده شود و در عین حال اظهار تاسف کرد که با در گذشت این هنرمند، بخشی از تاریخ تئاتر ایران ناگفته مانده است.
این بازیگر که از مدتی قبل به عنوان یکی از بازیگران «در گوش سالمم زمزمه کن» به کارگردانی جعفر والی به همراه هرمز هدایت مشغول تمرین بود در پی درگذشت والی در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: آقای والی نمایش «در گوش سالمم زمزمه کن» را با اقتباس از یک نمایشنامه خارجی و به شکل ایرانی در آورده بود.
راد یادآور شد: ما حدود ۲۵ جلسه برای اجرا این نمایش تمرین کردیم که متاسفانه در زمان آلودگی شدید هوای تهران که چند وقت قبل ایجاد شد، حال آقای والی خیلی مناسب نبود و با توجه به مشکل تنفسی در بیمارستان «رجایی» بستری شد.
او ادامه داد: در آنجا مشکل قلبی و ریه آقای والی پیگیری میشد اما متاسفانه با وجود زحمات درخور پرسنل بیمارستان آنطور که مطلوب و مورد نظر ما بود از طرف تیم پزشکی رسیدگی صورت نگرفت و بعد با آمدن دخترشان از خارج از کشور در حالی که تمرینهای ما متوقف شده بود، آقای والی از بیمارستان ترخیص شدند.
راد گفت: زمانی که به منزل ایشان رفتم به دلیل داروهایی که مصرف میکردند، خیلی سرحال نبودند و بدنشان هم ضعیف شده بود و با توجه به ادامه مشکلات بیماری از طرف خانواده به بیمارستان «تهران کلینیک» رفتند و متاسفانه پس از چند روز بستری بودن در بخش سیسییو و در شرایطی که هیچکدام نمیتوانستیم ایشان را ببینم، از دنیا رفتند.
وی اضافه کرد: در این مدتی که برای نمایش تمرین میکردیم تمام نگاه و تحلیلهای آقای والی به لحاظ شخصیتپردازی و طراحی صحنه و فضاسازی کاملا مشخص بود، با این حال هنوز تصمیم گرفته نشده است که کار را ادامه دهیم یا خیر اما امیدوارم براساس همان تحلیل و نگاه ایشان این اتفاق بیافتد.
این بازیگر همچنین یاداور شد: برای طراحی صحنه نمایش با آقای خسرو خورشیدی صحبتهایی شده بود که البته ایشان به سفر رفتند و اطلاع دارم با افراد دیگری هم صحبتهایی مطرح شده بود.
ایرج راد در بخش دیگری از سخنانش گفت: جعفر والی قبلا دو بار نمایشنامه «در گوش سالمم زمزمه کن» را به صحنه برده بود که در هر دو خودش به عنوان یکی از دو پیرمرد نمایش بازی میکرد و بازیگران دیگر هم یک بار عزتالله انتظامی و بار دیگر جمشید مشایخی بودند اما در این اجرای جدید قصد داشت، تغییراتی را نسبت به گذشته داشته باشد.
مدیرعامل پیشین خانه تئاتر همچنین درباره اینکه با درگذشت جعفر والی بخشی از تاریخ تئاتر ایران ناگفته مانده است، گفت: متاسفانه در اینباره برنامه ویژهای داشتیم و هماهنگی هم با ایشان صورت گرفته بود که انجام آن محقق نشد.
وی توضیح داد: من از مدتها قبل با چند پیشکسوت گفتوگوهای تصویری داشتهام که در خانه تئاتر محفوظ هستند و قصد داشتم با آقای والی هم گفتوگو کنم که ایشان خیلی از این کار استقبال کردند و قرار این بود که پس از جلو رفتن تمرینهای نمایش اخیر، در حین کار این اتفاق بیفتد اما هیچ وقت فکر نمیکردم در چنین وضعیتی قرار بگیریم تا امکان صحبت و ضبط تصویر فراهم نشود.
پیامهایی که برای فقدان جعفر والی مخابره شد

در پی درگذشت جعفر والی؛ مدیر کل هنرهای نمایشی،دبیر جشنوارهی تئاتر فجر، خانه سینما، خانه هنرمندان، تماشاخانه ایرانشهر پیام تسلیت دادند و همچنین تاریخ اعلام مراسم یادبود این هنرمند اعلام شد.
مراسم یادبود جعفر والی دوم دی ماه در مسجدالرضا میدان نیلوفر برگزار میشود.
به گزارش ایسنا و طبق اعلام روابط عمومی خانه تئاتر، مراسم یادبود جعفر والی هنرمند پیشکسوت تئاتر که صبح 27 آذرماه در بیمارستان درگذشت، پنجشنبه دوم دی ماه از ساعت 17:45 در مسجدالرضا واقع در میدان نیلوفر برپا خواهد شد.
پیام مهدی شفیعی برای درگذشت جعفر والی
مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی که برای شرکت در آیین پایانی جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان به همدان سفر کرده است، در پیامی درگذشت استاد جعفر والی را تسلیت گفت.
در متن این پیام آمده است:
«ولایت تئاتر، والی خود را از دست داد. استاد والی از نسل تئاتر آفرینی است که بیدریغ در سرزمین پرگهر ایران بذر نواندیشی و ابتکار در هنر تئاتر را به بار نشاندند. اندوه غیبت او در روزگاری که هنوز داغ فقدان دیگر اساتید آرام نگرفته است تلخ و ناگوار است. دریغ و درد خویش را با آرزوی بردباری برای بازماندگان آن استاد فقید و تسلیت به جامعه هنری تقدیم میدارم. نام و یادش گرامی باد.»
دبیر جشنوارهی تئاتر فجر: هنر مرگ را پس میراند
دبیر سیوپنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در پیامی، درگذشت «جعفر والی» از هنرمندان پیشکسوت عرصه تئاتر را به خانواده، اهالی هنر و رسانهها تسلیت گفت.
در متن پیام سعید اسدی آمده است: «هنر مرگ را پس میراند اگر چه در این کشاکش غریب مرگ به ناگاه جسم هنرمند را در می رباید. اما بقای روح هنرمند فنای جسم فانی او را به هیچ میگیرد و بزرگمردان و زنان هنر، جاویدان در هیأت کسانی که دستی در خلق نیکوی هنر دارند، مدام و پایانناپذیر،از نو تجدید میشوند.
خبر ناگوار است: "استاد جعفر والی در گذشت."
او به عنوان یکی از معماران موج نوی تئاتر ایران، در شکوه بنایی که با همکاران کم نظیرش در این سالیان ساخته و بر جای گذاشته همواره زنده خواهد ماند و در دست و زبان و شمایل و ذهن خلاق هر هنرمند آگاه و خیر خواه که نقشی را بر صحنههای تئاتر ایران زمین رقم میزند، تکرار میشود. نام و شأن هنرمندانه استاد جعفر والی تداعی گر دوران درخشانی از تئاتر ایرانی است که در آن تعهد اجتماعی هنرمندان با کیفیت بیان هنرمندانه برای ایجاد خاطراتی ماندگار از اجراهای تاریخ ساز در هم آمیخته بود.
دریغ بزرگ این است که سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از افتخار حضور گرانقدر استاد والی در مقام کارگردان نمایش «در گوش سالمم زمزمه کن» بینصیب ماند.
نام و یاد او نیرو بخش ما در این دوره از جشنواره خواهد بود و گردهمایی هنرمندان تئاتر ایران در جشنواره سی و پنجم را با گرامیداشت هنری که او دوست میداشت، برگزار خواهیم کرد. با اظهار تأسف عمیق در گذشت این هنرمند دوران ساز را به بستگان گرامی ایشان و هنرمندان گرانمایهی تئاتر ایران تسلیت میگویم.»
پیام تسلیت خانه سینما برای درگذشت والی
خانه سینما در پیام تسلیتاش آورده است:«استاد جعفر والی، هنرمند ارزنده و ارجمند سینما و تئاتر میهمانان، صبح امروز به دیار باقی رهسپار شد. خانه سینما ضمن عرض تسلیت به خانواده گرامی ایشان و اعضای محترم خانه سینما، علو درجات اخروی را برای این هنرمند فقید از خداوند متعال آرزو میکند.»
پیام تسلیت مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و رئیس تماشاخانه ایرانشهر در پی درگذشت جعفر والی
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، مجید رجبی معمار، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران و رئیس تماشاخانه ایرانشهر درگذشت جعفر والی، کارگردان و بازیگر پیشکسوت هنرهای نمایشی را تسلیت گفت.
متن این پیام به شرح زیر است:
«در کمال تأسف باخبر شدیم هنرمند پیشکسوت جعفر والی دار فانی را وداع گفت.
کارنامه درخشان جعفر والی در عرصههای مختلف هنرهای نمایشی، بیشک مهر تائیدی بر فعالیت هنرمندانه این کارگردان و بازیگر برجسته است. امید است تجارب گرانسنگ این هنرمند عزیز، چراغی روشن برای هنرمندان جوان نسل امروز باشد.
ضایعه درگذشت این هنرمند بزرگ را به خانواده محترم ایشان و جامعه هنری به ویژه دوستداران هنرهای نمایشی تسلیت عرض مینمایم و از خداوند متعال برای ایشان طلب مغفرت و برای خانواده محترمشان صبر و شکیبایی مسئلت مینمایم.»
جعفر والی که از ۱۸ آذر ماه به دلیل مشکلات ریوی در یک بیمارستان بستری شده بود و بعد به بیمارستان «تهران کلینیک» منتقل شد، حوالی ساعت ۱۰ صبح ۲۷ آذر ماه در بیمارستان درگذشت.
این هنرمند که با همراهی ایرج راد و هرمز هدایت درصدد اجرای نمایش «در گوش سالمم زمزمه کن» در جشنواره تئاتر فجر بود، پیشتر نمایشهای «آی باکلاه آی بیکلاه»، «چوب به دستهای ورزیل» و «گاو» را اجرا کرده است.
او در سالهای اخیر با بازی در دو نمایش«اتاق شماره شش» نوشته خسرو حکیم رابط بر اساس اثری از چخوف و «ویتسک؛ یک داستان ناتمام» نوشته بوشنر هر دو به کارگردانی ناصر حسینیمهر روی صحنه رفت.