یک با یک برابر نیست!

یک با یک برابر نیست!


بر طبق آخرین برآوردها بیش از نیمی از ثروت جهان، در دست ۱ درصد از جمعیت جهان است. به طور مثال ثروت ۳ میلیاردر نخست جهان، از مجموع تولید ناخالص ملی ۴۷ کشور جهان بیشتر است. مدل اقتصادی حاکم بر جهان یعنی (سرمایه‌داری نئولیبرال) باعث انباشت ثروت در دستان عده‌ی قلیلی شده و موجب فاصله‌ی طبقاتی فاحش گشته است. به طوری که تقریباً نیمی از جمعیت جهان با درآمدی کمتر از ۲.۵ دلار در روز زندگی می‌کنند و بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از گرسنگی در رنج هستند و بیش از ۲ میلیارد نفر نیز دچار سوء تغذیه‌اند. 


بیشتر دارایی‌های افراد متمول و ثروتمند در جهان از استثمار و به بردگی کشیدن میلیون‌ها کارگری حاصل شده که با کمترین دستمزد مورد بیشترین بهره‌کشی قرار می‌گیرند. در جهانی که خوردن یک وعده غذای مطلوب، آرزوی میلیون‌ها نفر است، کسانی نیز پیدا می‌شوند که از بس پول‌ دارند نمی‌دانند که چگونه خرجش کنند و از جمله این افراد «ونگ سیکونگ» فرزند یکی از بزرگترین و مشهور‌ترین افراد با نفوذ در حوزه املاک و مستغلات چین با دارایی بیش از ۳۷ میلیادر دلار است، که بیش از ۲۶ هزار یورو صرف خرید ۲ دستگاه ساعت اپل کرده تا بر روی ۲ پای جلوی سگ خانگی‌اش ببندد. 


این ول‌خرجی های ابلهانه در حالی صورت می‌گیرد که بیش از دویست میلیون نفر از مردم کشور چین با درآمدی برابر با ۲ دلار آمریکا در روز زندگی می‌کنند. ناکارآمدی نظام اقتصادی کنونی جهان امروزه بیش از پیش نمایان شده و نیاز به اصلاحات گسترده (اصلاحات پاسخگو نیست بلکه انقلاب لازم دارد که آنها را به زباله دان تاریخ بندازد.آموختن)دارد تا اکثریت مردم دنیا، بنده‌ی اقلیتی کوچک نشوند.


ایوار فرهادی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.