غذای ناسالم

٤٧‌ میلیون ایرانی غذای ناسالم می‌خورند

 

١٠‌میلیون نفر در کشور به خاطر مصرف زیاد نمک، فشار خون بالا دارند، ٨٦‌هزار و ٥٠٠ نفر هم سالانه به همین دلیل جانشان را از دست می‌دهند. همین مصرف بالای نمک سبب شده تا هر ساله به تعداد بیماران دیالیزی و سکته‌های قلبی افزوده شود، همه اینها در شرایطی است که ٤٧‌میلیون ایرانی غذای ناسالم می‌خورند، غذاهایی که به گفته معاون بهداشتی وزیر بهداشت، حاوی نمک هستند یا در گروه میوه و سبزیجات قرار نمی‌گیرند. حالا وزارت بهداشت برای کاهش مصرف نمک در کشور، بسیج شده و نشستی را با همین عنوان برپا کرد.

نمکی که به گفته معاون بهداشت وزیر بهداشت، ٥٠ درصدش از طرق مصرف نان، پنیر، رب گوجه، سس و انواع فست فودها وارد بدن می‌شود، بررسی‌ها نشان می‌دهد، میزان نمک مصرفی در کشور حدود ١٠ تا ١٢گرم است، درحالی‌که باید میزان مصرف این ماده خوراکی، در افراد زیر ٥٠‌سال ٥ گرم در روز و در افراد بالای ٥٠‌سال و همچنین بیماران قلبی حدود ٣ گرم در روز یعنی نصف قاشق مرباخوری باشد.

حالا براساس اعلام علی‌اکبر سیاری، نمک عامل فشار خون، سکته‌های مغزی، قلبی و نارسایی‌های کلیوی و قلبی است که با کاهش مصرف آن، از ابتلا به این بیماری‌ها جلوگیری می‌شود. «کاهش مصرف ٦ گرم نمک در روز باعث کاهش ٢٤‌درصدی سکته‌های مغزی و کاهش ١٨‌درصدی سکته‌های قلبی می‌شود که درنهایت موجب پیشگیری از ٢,٥‌میلیون مرگ می‌شود.» به گفته معاون بهداشتی وزیر بهداشت، حدود ١٠‌میلیون ایرانی ١٥ تا ٦٤‌سال در کشور فشار خون بالا دارند و سالانه تعداد زیادی از افراد در اثر فشار خون بالا جان خود را از دست می‌دهند.

نمک، شکر و هرویین، ٣ سم سفید هستند.

منبع:http://www.asriran.com/fa/news/372756

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.