واکسن ابولا تا سال ۲۰۱۸ در دسترس خواهد بود

واکسن ابولا تا سال ۲۰۱۸ در دسترس خواهد بود


سازمان بهداشت جهانی می‌گوید یک واکسن بسیار موثر برای پیشگیری از بیماری ابولا تا سال ۲۰۱۸ در دسترس همگان قرار می‌گیرد.

واکسن ابولا در سال ۲۰۱۵ در گینه آزمایش شده است. گینه یکی از چند کشور غرب آفریقا بود که ویروس  ابولا در آن شیوع پیدا کرد.

این واکسن آزمایشی با نظارت سازمان بهداشت جهانی به شش هزار نفر که در خطر آلودگی به ویروس بودند تزریق شد.

نتایج این کارآزمایی بالینی که در نشریه لنست منتشر شده نشان می‌دهد ده روز بعد از دریافت واکسن، حتی یک نفر هم به بیماری ابولا مبتلا نشد اما در جمعیت مشابهی که این واکسن را دریافت نکرده بودند ۲۳ نفر به ابولا مبتلا شدند.

از میان کسانی که واکسن را دریافت کرده بودند تنها یک نفر به عوارض جانبی مبتلا شد که این عارضه، تب، به‌سرعت برطرف شد.

البته تاثیر این واکسن بر کودکان روشن نیست به دلیل اینکه کارآزمایی بالینی برای کودکان انجام نشده است.

دکتر ماری پل کینی از سازمان بهداشت جهانی که نویسنده اصلی این تحقیق هم است، می‌گوید: "با اینکه ساخت این واکسن برای کسانی که در شیوع ابولا در غرب آفریقا جان خود را از دست دادند بسیار دیر است اما در صورت شیوع دوباره بیماری ما دیگر بی‌دفاع نخواهیم بود."

با توجه به اینکه این واکسن تقریبا مصونیت صد در صد در مقابل ابولا ایجاد کرده، تدوین مقررات برای استفاده گسترده از آن شتاب گرفته تا بشر که در مقابل این ویروس مسری تقریبا خلع سلاح بود، اکنون به دفاعی بسیار مطمئن مجهز باشد.

این واکسن که rVSV-ZEBOV نام دارد، ساخت شرکت داروسازی مرک است اما تولیدکنندگان دیگر هم واکسن‌های دیگری را در دست تولید دارند که در صورت شیوع مجدد بیماری می‌توان از آنها هم استفاده کرد.

ویروس ابولا در سال ۱۹۷۶ شناسایی شد اما شیوع بیماری در سال ۲۰۱۳ در چهار کشور غرب آفریقا که جان یازده هزار نفر را گرفت، ضرورت واکسن ابولا را به جهانیان نشان داد.

این بیماری از گینه شروع شد و به سیرالئون، لیبریا و نیجریه گسترش یافت. 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.